Заборгованість ТКЕ Житомирщини за доставку газу складає майже 38,4 млн грн

П'ятниця, 9 жовтня 2020
Напередодні осінньо-зимового періоду заборгованість теплових організацій за доставку газу ставить під загрозу не лише сам початок опалювального сезону підприємствами ТКЕ, а й підготовку газових мереж до найбільшого сезонного навантаження.


Ідеї, які змінюють міста


До початку опалювального сезону обмаль часу, а ТКЕ Житомирщини заборгували 38,4 млн грн перед АТ "Житомиргаз". Для тисяч домогосподарств Житомира та області це високий ризик не отримати тепло вчасно.


Станом на початок жовтня за розподіл газу боргують  5 з 22 виробників тепла. Це підприємства, які мають забезпечувати взимку теплом непобутових споживачів, серед яких є школи, дитсадки та інші установи.


На початок жовтня заборгованість ТКЕ Житомирщини за послуги розподілу виглядає наступним чином: Житомиртеплокомуненерго – 25,4 млн. грн., КП  Теплоенерго Бердичів – 5,7 млн. грн., КП Теплозабезпечення  Коростень – 5,3 млн. грн., Малин Енергоінвест ТОВ – 829 тис. грн., Новогуйвинське ВЖРЕКП – 364 тис. грн., Озерне КП Новогуйвинської с/р – 882 тис. грн.


Наголошуємо, що тариф на послугу розподілу газу компанія передусім спрямовує на утримання та модернізацію газових мереж у належному стані, функціонування аварійно-диспетчерських і експлуатаційних служб, а також служб, які щоденно контролюють роботу газорозподільчої системи по всій території Житомирської області.


Окрім того, що незадовільний стан розрахунків може значно вплинути на підготовку газового господарства Житомирщини до осінньо-зимового періоду та забезпечення безперебійної доставки газу до всіх споживачів регіону. Відповідно до законодавства, АТ "Житомиргаз" не має права здійснювати розподіл газу теплопостачальним підприємствам, які мають заборгованість за попередні періоди.