Через самовільну врізку газу у Надвірній згорів сарай та постраждав будинок

Середа, 4 березня 2020
Через  несанкціоноване втручання в систему газопостачання в м. Надвірна Івано-Франківської області виникла велика пожежа.  Спочатку запалав сарай, далі полум’я перекинулося на будинок та пошкодив другий поверх.


Ідеї, які змінюють міста

На місце подій одразу прибули фахівці Надвірнянського відділення АТ "Івано-Франківськгаз". Під час обстеження приватного домогосподарства, вони виявили несанкціонований підземний сталевий газопровід від газопроводу-вводу житлового будинку до сараю. Власник дому каже, що боявся відповідальності і тому хотів самовільно ліквідувати врізку.

Проте втручаючись у систему газопостачання, споживач порушив елементарні правила пожежної безпеки. Це й призвело до нещасного випадку, адже газ – вибухонебезпечний.

"Особлива небезпека втручання в систему газопостачання полягає в тому, що воно здійснювалось самовільно. Добре, що ніхто з людей не постраждав", - говорить начальник Надвірнянського відділення "Івано-Франківськгазу" Ігор Лундяк.

Тому газовики вкотре наголошують, втручатись у систему газопостачання, окрім спеціалізованої організації, не має права ніхто. Що стосується споживача, то окрім втрати майна, чоловікові доведеться відшкодувати завдані збитки "Івано-Франківськгазу".