За 1 квартал 2020 року споживачі АТ "Івано-Франківськгаз", які споживають газ комплексно, сплатять за доставку газу на 40% менше ніж минулого року

Понеділок, 10 лютого 2020
У першому кварталі 2020 року прикарпатці сплатять за доставку газу на 40% менше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.


Ідеї, які змінюють міста

Завдяки запровадженій НКРЕКП новій системі оплати, споживачі отримують рівномірний та прогнозований платіж за доставку газу впродовж року. Це зменшить навантаження на сімейний бюджет в опалювальний період.

Найбільш вигідною нова система буде для домогосподарств, які використовують газ для опалення. На Прикарпатті частка таких споживачів складає 86%. Наприклад, домогосподарство, яке споживає 1400 куб. м газу на рік, за три місяці сплатить по 140 гривень замість 230-240 гривень.


"Плата за доставку – це не додатковий платіж, а відокремлений із загального рахунку. Споживачі  завжди сплачували за розподіл: раніше вартість доставки газу зазначалась окремим рядком в загальному рахунку.  Тепер відбулося розділення рахунків",— пояснив комерційний директор АТ "Івано-Франківськгаз"  Віктор Кедик.

Нагадаємо, 24 грудня 2019 року регулятор затвердив нові тарифи для Оператора ГТС та операторів ГРМ. Послуги доставки газу  - це підтримка необхідного  тиску у  газопроводах, ремонт, заміна мереж, ліквідація аварійних ситуацій, встановлення лічильників та інші послуги.