Штат "Чернівцігазу" укомплектований лише на 78%

П'ятниця, 30 серпня 2019
22% штатного розкладу "Чернівцігазу" залишається вакантним. За 7 місяців 2019 року з компанії звільнився 131 працівник, з яких більшість – це слюсарі зварники, тобто працівники робітничих професій. Відтік кадрів пов’язаний із низькою зарплатнею, яку неможливо переглянути через бездіяльність НКРЕКП.


Ідеї, які змінюють міста

НКРЕКП вже три роки не переглядає тариф на розподіл для "Чернівцігазу". В ньому визначені витрати на оплату праці співробітників компанії. Тому зарплати фахівців компанії заморожені на рівні 2016 року.

За цей час середня зарплата в Чернівецькій області зросла більше, ніж у 2 рази. Загалом же, з 2016 року з "Чернівцігазу" звільнилося 720 працівників, а це 55,4 % від загальної кількості працюючих у компанії.

"Самостійно ми не можемо піднімати заробітну плату нашим працівникам, оскільки в тарифі на розподіл стаття витрат на оплату праці є фіксованою сумою. Оклад слюсаря ІІІ розряду, як був 4160 грн, так і залишатиметься до перегляду тарифу. При цьому, варто зауважити, що мінімальна заробітна плата становить 4173 грн."
, - розповідає директор фінансовий АТ "Чернівцігаз" Олеся Гомольська.

На сьогодні в "Чернівцігазі" нараховується 297 вакансій, з яких 248 – технічного напрямку. В компанії не вистачає як інженерно-технічних працівників, так і працівників робітничих професій, що не дає можливості забезпечити виконання поставлених завдань та обов’язків в повному обсязі.

Через низькі зарплати не є можливим і залучення молодих фахівців. До прикладу, слюсар "Чернівцігазу" отримує на 30-35% меншу заробітну плату, аніж працівник цієї спеціальності тепломережі чи обленерго в регіоні.

9 серпня 2019 року газорозподільна компанія провела відкриті слухання проекту тарифу на розподіл природного газу. Результати зустрічі, оформлені відповідним протоколом, компанія направила на розгляд НКРЕКП. З проектом тарифу та протоколом можна ознайомитись на сайті компанії в розділі "Тариф на розподіл".

Довідка

Акціонерне товариство "Чернівцігаз" єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. АТ "Чернівцігаз" експлуатує 8 788 км. газопроводів. У 2018 році підприємство протранспортувало близько 367,5 млн. м. куб. природного газу.
Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. АТ "Чернівцігаз" є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1300 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону.