В Харкові зросло споживання природного газу

П'ятниця, 1 лютого 2019
За підсумками 2018 року споживання природного газу в Харкові збільшилося на 8,2 % у порівнянні з 2017 року.


Кінець епохи офшорів

Збільшення обсягів розподіленого природного газу зафіксовано для всіх категорій споживачів.

В 2018 році ПАТ "Харківміськгаз" протранспортувало понад 1, 5 млн куб. м газу. Це майже на 114 млн куб. м більше, ніж в 2017 році.



Найбільше зростання обсягів споживання показали побутові споживачі міста та підприємства теплокомуненерго. Вони збільшилися на 8,9% та на 11% відповідно.

Така тенденція обумовлена  аномально низькою температурою повітря в березні минулого року і ранім настанням холодів наприкінці минулого року.

Промислові підприємства також збільшили споживання на 8,2% або понад 13 млн кубометрів. Не відставали і релігійні організації, які додали близько 8 %.

Зростання обсягів розподілу природного газу очікувано призвело й до зростання заборгованості за послуги з розподілу. Лише заборгованість  КП "Харківські теплові мережі" на кінець року перевищила  120 млн. гривень.

Довідка: ПАТ "Харківміськгаз" - підприємство, яке здійснює розподіл газу на території міста Харкова.

Протяжність розподільчих, ввідних,  внутрішних газопроводів та газопроводів-вводів складає більше 8 тисяч кілометрів, щорічний обсяг транспортування природного газу складає 1,4 мільярдів кубічних метрів.

ПАТ "Харківміськгаз" забезпечує природним газом понад 500 тис. домоволодіньта понад 3,5 тис. промислове підприємство, організацій, установ.