У вечірні години можливі відключення світла побутовим споживачам: енергетики назвали умову

Четвер, 9 травня 2024, 11:49 -


Кінець епохи офшорів

При збільшенні споживання у вечірні години - з 18:00 до 24:00 - можливе застосування аварійних відключень, які торкнуться побутових споживачів.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

"Сьогодні ввечері, з 18:00 до 24:00, будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Але, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень, яке торкнеться й побутових споживачів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в енергосистемі протягом майже всієї доби, за винятком денних годин, наявний значний дефіцит електроенергії. Причина - масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти достатньо електроенергії.

Нагадаємо:

Внаслідок значних пошкоджень енергооб’єктів минулої доби обмежувалося електропостачання промислових споживачів. Застосування обмежень для промисловості можливе і сьогодні.

8 травня ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. Повідомлялося, що у вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії.

Згодом Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений був обмежити енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00.