Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

У Києві відкрили пішохідний міст на Оболонський острів

П'ятниця, 24 травня 2024, 09:51 -
 
ФОТО: TELEGRAM КЛИЧКА

У Києві відкрили пішохідний міст з Оболонської набережної на Оболонський острів, кошти на будівництво якого виділили Метрополія Великого Парижа, уряд Тайваню та забудовниця Владислава Молчанова. Благоустрій острова профінансували з міського бюджету.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Будівництво мосту почалось ще у 2020 році за меценатські кошти, зокрема бенефіціарки будівельної компанії Stolitsa Group Молчанової, але з початком великої війни будівництво стало на паузу. Прогонові конструкції виготовили до 2022 року, тому вони чекали на встановлення після монтажу останньої опори. У січні 2023 року новим меценатом стали французькі платники податків.

Коштів меценатів на завершення робіт не вистачило, тому у квітні Оболонська районна державна адміністрація оголосила тендер на 20 мільйонів гривень на добудову мосту.

Реклама:

Варто зазначити, що з міського бюджету виділили близько 200 млн грн на додаткові роботи: міська влада витратила 26,4 млн грн на будівництво технічного мосту з іншого боку острова та 173,6 млн грн на благоустрій острова.

Добудований міст являє собою лінійну споруду, яка зв’язує парк "Наталка" з територією Оболонського острова, що за словами Кличка, дозволить розширити зону відпочинку та рекреації Києва.

Читайте також: Французи оплатять будівництво мосту на безлюдний острів у Києві. Що там буде?

Реклама:

Економічна правда

Реклама: