Фонд підтримки енергетики України за два роки зібрав понад 410 мільйонів євро

Вівторок, 9 квітня 2024, 18:08 -

За два роки до Фонду підтримки енергетики було залучено від міжнародних партнерів понад 410 мільйонів євро. На рахунок надійшло понад 393 мільйони.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

"Станом на 9 квітня вдалося залучити до Фонду понад 410 мільйонів євро з 13 країн-партнерів та міжнародних організацій. З них на рахунок надійшло понад 393 мільйони євро (решта суми - це анонсовані внески, які скоро будуть перераховані спонсорами)", - йдеться у повідомленні.

З цих коштів профінансовано потреби українських енергетичних компаній, зокрема закупівлю генераторів, силових трансформаторів, вимикачів, запчастин, технічних засобів, матеріалів, спецтехніки, палива, засобів фізичного захисту енергетичних об'єктів. 

Реклама:

Найбільше коштів розподілено на забезпечення термінових потреб енергетичних компаній з прифронтових областей - Харківської, Миколаївської, Сумської, Запорізької, Херсонської, Одеської. 

Нагадаємо:

Уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб’єктів після нових атак росіян, також не виключається підвищення тарифів для населення.

Реклама:

Україна потребує посилення ППО для захисту енергетичних об'єктів від ракетних атак Росії, щоб запобігти відключенням електроенергії влітку, коли споживання електроенергії наблизиться до зимового піку.

Реклама: