Кількість резидентів у "Дія.City" досягла 900 компаній

Вівторок, 19 березня 2024, 17:36 -

За останні два тижні до простору для IT-компаній приєдналося 5 компаній. 

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації. 

Серед таких компаній ШІ-стартап Beholder, виробник БпЛА, авіаційних систем і військового обладнання Ukrspecsystems, американська компанія Silvaco, студія веб-дизайну Habitat і творець відеоігор Kava Gaming.

У Мінцифрі також навели детальний опис "новачків": 

Реклама:

Beholder — український ШІ-стартап, який розробляє набір нейромереж для пошуку корисних копалин. У Мінцифрі повідомляють, що тиждень тому вони залучили майже 1 млн дол інвестицій від європейського фонду InnoEnergy з фокусом на енергетику.

Ukrspecsystems — виробник БпЛА, авіаційних систем та військового обладнання. У свої розробки компанія інтегрує ШІ.

Silvaco — американська компанія, яка надає інструменти автоматизації електронних схем для напівпровідників. Компанія присутня, зокрема, в Північній Америці, Європі, Японії та Азії.

Реклама:

Habitat — студія, що займається веб- та графічним дизайном, а також розробкою брендів.

Kava Gaming — компанія, що працює над створенням відеоігор. У їхньому портфелі — понад 700 запущених проєктів та понад 3 тисячі закритих замовлень. 

Нагадаємо:

За підсумками минулого року резиденти "Дія.City" сплатили до бюджету 8,5 мільярда гривень податків, порівняно з 4 мільярдами у 2022 році.

Національна стратегія доходів на 2024-2030 роки, яку Кабмін схвалив наприкінці грудня 2023 року, не створить підґрунтя для перегляду режимів оподаткування простору для IT-компаній Дія.City.

Економічна правда. 

Реклама: