Новини 5 лютого: БЕБ арештувало 700 млн "Космолоту", у січні Україна поставила рекорд експорту під час війни 

Понеділок, 5 лютого 2024, 21:03

Про інвестиційні гарантії. Європейська Комісія та Міжнародна фінансова корпорація Групи Світового банку (IFC) підписали гарантійну угоду про підтримку інвестицій, які допоможуть забезпечити інклюзивну та стійку реконструкцію в Україні.

Про арешт рахунків "Космолот". Бюро економічної безпеки арештувало 700 млн грн на рахунках однієї з найбільших в Україні гемблінгових компаній "Космолот", яку підозрюють в ухиленні від сплати 1,2 млрд грн податків.

Про російську нафту. Попри антиросійські санкції мільйони барелів палива з російської нафти все ще імпортуються до Великої Британії.

Про експорт морським шляхом. У січні 2024 року Україна вийшла на рекордний за час широкомасштабного вторгнення показник фізичних обсягів експорту - вітчизняні виробники експортували 12 млн тонн продукції.

Реклама:

Про законопроєкт щодо мобілізації. Європейська Бізнес Асоціація закликала Верховну Раду не ухвалювати урядовий законопроєкт №10449 щодо правил мобілізації без доопрацювань через низку суперечливих норм. 

Про санкції. Європейська комісія не додасть жодних нових заборон на імпорт до свого наступного, 13-го пакету санкцій проти Росії.

Ексклюзиви ЕП:

Реклама:

Кінець казки. Скорочення і перегляд зарплат в українській IT-індустрії стали нормою

Чи справді для українського IT-сектору почалася криза? Як змінився ринок праці для айтівців та що їх чекає далі.

Реклама: