У Польщі перевірятимуть все українське збіжжя, яке йде через неї транзитом

Понеділок, 12 лютого 2024, 14:31 -

Польські служби перевірятимуть на кордоні все українське зерно, яке йде транзитом до інших країн та портів.

Про це повідомив заступник міністра сільського господарства і розвитку села РП Міхал Колодзєйчак в інтерв’ю PAP повідомив, передає Укрінформ.

"Сьогодні підуть чіткі вказівки, що ми перевірятимемо все збіжжя на кордоні (з Україною – ред.), яке підлягає пломбуванню, підлягає експорту, і є тільки транзитним збіжжям",- заявив Колодзєйчак.

Чиновник пояснив, що це робитиметься тому, що після того, яке це збіжжя потрапляє транзитом до Німеччини і там з’ясовується, що воно поганої якості, то воно "на 99% повертається до Польщі вже як європейське збіжжя". 

Реклама:

За його словами, схожі випадки також трапляються в портах.

"Це збіжжя не повертається в Україну, а до Польщі", - наголосив Колодзєйчак.

Також він зазначив, що звернеться щодо отримання детальних даних про українське збіжжя, яке було повернуте до Польщі як неякісне з Німеччини та портів.

Реклама:

Також польський чиновник заявив, що доручить створити інформаційну платформу, за допомогою якої польські аграрії зможуть повідомляти про проблеми та порушення в телефонному та онлайн-режимі безпосередньо до міністерства.

Нагадуємо:

Польські фермери розпочали акції протесту неподалік від пункту пропуску "Зосін", також заблоковано рух біля пункту пропуску "Долгобичув" та "Медика – Шегині".

На ранок на двох заблокованих польськими протестувальниками пунктах пропуску на перетин кордону очікували 1050 вантажівок.

Реклама: