Націоналізація нафтопродуктів Курченка: до колишнього нардепа Пашинського прийшли з обшуками

Понеділок, 12 лютого 2024, 11:57 -

Зранку 12 лютого Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро прийшли з обшуками до колишнього народного депутата Сергія Пашинського.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні зранку СБУ та НАБУ завітало з обшуком до мого помешкання. Справа щодо передачі "палива Курченка", а насправді палива кремлівської "Роснефті", державі - за часів мародерства Януковича цей олігарх наживися активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-ому році вдалося передати державним нафтовим операторам", - написав він.

Екснардеп додав, що він у 2015 році звернувся до президента Порошенка з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом "Роснефті".

Реклама:

"Через свою агентуру росіяни тоді, 10 років тому, домоглися відкриття кримінального провадження №32014100070000038 від 08.05.2014. Саме на підставі цього 10-річного провадження в мене і проводяться обшуки", - пише Пашинський.

Також колишній народний депутат підкреслив, що інформація про вручення йому підозри у справі - фейк.

Читайте також: Як заробити на вкраденому. Історія конфіскованих нафтопродуктів Курченка

Реклама:

Олександр Кацуба: Товариші з "Народного фронту" націоналізували бензин "Нафтогазу", а не Курченка

Нагадуємо:

У 2021 році Олександр Кацуба, посадовець Нафтогазу у 2012-14 рр., якого підозрювали у зловживанні службовим становищем, заявив, що під гаслами "націоналізації" нафтопродуктів Сергія Курченка, насправді зникли нафтопродукти Нафтогазу.

Реклама: