ДБР затримало бізнесмена Мазепу під час перетину кордону - джерело

Четвер, 18 січня 2024, 20:07 -
Ігор Мазепа
Ігор Мазепа
ЕП

Державне бюро розслідувань затримало 18 січня українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону.

Про це ЕП повідомило джерело в правоохоронних органах.

За даними співрозмовника, у справі проти Мазепи присутній російський слід, але деталі наразі невідомі.

Видання NV з посиланням на власні джерела зазначає, що ДБР проводить обшуки в офісі Concorde Capital. А справа пов’язана із отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі на Київщині.

Реклама:

КМ Goodlife Park побудоване у 2013 році, має площу 40 га, яхт-клуб, міні-готель, ресторан, дитячий парк, спортивні майданчики та фітнес-центр.

Оновлено.

Адвокати бізнесмена в коментарі ЕП заявили, що під час обшуків силовики вибили двері бізнес-центру.

Реклама:

"При цьому, обшуки в компанії проводяться без ухвали суду, забирають всі документи, які не стосуються справи, а пов‘язані з усіма напрямками бізнес-активності Ігоря Мазепи. Вилучено особисті речі співробітників, які працюють в інших проєктах", - йдеться в коментарі.

Паралельно з цим на переході "Шегині" відбулось затримання Ігоря Мазепи. Адвокати бізнесмена наголошують, що їхній клієнт часто виїжджав за кордон у робочих відрядженнях.

"Силовики без ухвали суду провели обшук автомобіля. Так само й інші слідчі дії було проведено без допуску до них адвоката, хоча останній прибув на місце подій. Також проводяться обшуки в помешканнях співробітників компанії, і також без ухвали суду. Вилучаються особисті речі, гроші", - додали в коментарі.

Також юристи підтвердили, що саме кримінальне провадження стосується зведення нерухомості (котеджних містечок) ще у 2013 році.

"Ми повʼязуємо такі дії ДБР з позицією Ігоря Мазепи стосовно тиску силовиків на бізнес, зокрема у корпоративному спорі щодо Майницького родовища за участю інвест-банкіра", - резюмували адвокати.

Згодом адвокати затриманого співробітниками ДБР на українсько-польському кордоні бізнесмена Ігоря Мазепи заявили, що він прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Читайте також: "Нові олігархи вже з'явилися, вони просто ще не проявилися". Власник Concorde Capital Ігор Мазепа про інвестиції та корупцію

Тігіпко продав "Кузню на Рибальському" Мазепі. Що робитиме інвестбанкір із 40 гектарами на березі Дніпра?

Нагадуємо:

Concorde Capital Ігоря Мазепи займається інвестиційними та брокерськими послугами, а також реструктуризацією боргів. 

Компанія володіє 21,5% в медичній мережі "Добробут", стартапом з продажу сільгоспземель KupiPay, заводом "Хайдельбергцемент Україна", компанією "Центр "Сонячне ремесло" з видобутку бурштину, часткою в платформі MakeUp, має ліцензію на видобуток газу на Львівщині. 

У сфері нерухомості Мазепа є власником заміського комплексу Shelest та девелопером котеджного містечка Goodlife park.

Реклама: