Гендиректор Google попередив співробітників про нові скорочення цьогоріч

Четвер, 18 січня 2024, 10:32 -
 
getty images

Генеральний директтр Google Сундар Пічаї закликав співробітників корпорації приготуватися до подальших скорочень.

Про це пише The Verge із посиланням на внутрішню записку Пічаї для співробітників.

"Починаючи з 10 січня, компанія Google звільнила понад тисячу співробітників у різних відділах, і Пічаї закликав бути готовими до нових скорочень", - пише видання.

"Ми маємо амбітні цілі і будемо інвестувати в наші великі пріоритети в цьому році", - сказав Пічаї всім співробітникам Google в середу у внутрішньому листі. "Реальність така, що для створення потенціалу для цих інвестицій нам доведеться зробити важкий вибір", - додав він.

Реклама:

Поки що ці "важкі рішення" включають звільнення та реорганізацію в командах Google, що займаються апаратним забезпеченням, продажем реклами, пошуком, покупками, картами, основними інженерними розробками та YouTube.

"Ці скорочення не є такими масштабними, як минулорічні, і не торкнуться кожної команди", - написав Пічаї, посилаючись на те, що минулого року Google скоротив 12 тисяч робочих місць у цей час.

"Але я знаю, що дуже важко бачити, як це впливає на колег і команди", - визнав він.

Реклама:

Пічаї заявив, що цьогорічні скорочення стосувалися "усунення рівнів для спрощення виконання та швидкості роботи в деяких сферах". 

"Багато з цих змін вже оголошено, хоча, щоб бути чесними, деякі команди продовжуватимуть приймати конкретні рішення про розподіл ресурсів протягом року, де це необхідно, і деякі ролі можуть бути змінені", - написав він.

Представник Google не надав додаткових коментарів.

Нагадаємо:

Американська компанія Alphabet Google заявила про скорочення сотні співробітників у кількох командах, також компанію залишать співзасновники Fitbit Джеймс Парк і Ерік Фрідман оскільки технологічний гігант продовжує скорочувати витрати.

Корпорація Google звільняє сотні співробітників у своїй команді з продажу реклами, скорочення торкнуться в основному команди "Large Customer Sales" (LCS).

Економічна правда

Реклама: