Новини 18 грудня: ЄС схвалив новий пакет санкцій проти РФ, "Київстар" відновив послугу SMS

Понеділок, 18 грудня 2023, 21:00

Про "Київстар". Станом на 11 ранку 18 грудня "Київстар" відновив доступ до послуг SMS. Розпочато відновлення доступу до послуг M2M для бізнес-клієнтів.

Про РФ. Кремль отримав 1,25 мільярда доларів після відходу західних компаній із РФ. Президент РФ Владімір Путін зумів перетворити відхід західних компаній з російського ринку на "золоте дно" - якщо компанії хочуть піти з РФ, Путін ставить умови, "які вигідні його уряду, його елітам і його війні".

Про "чорний ринок" цигарок. У жовтні 2023 рівень нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні зріс до 25,7% за рахунок збільшення частки підробленої продукції та продукції, яка призначена для продажу в зоні безмитної торгівлі (з надписом Duty Free) або для експорту.

Про санкції. Рада Європейського Союзу в понеділок, 18 грудня, завершила процес ухвалення дванадцятого пакета санкцій проти Росії.

Реклама:

Про податки. Державна податкова служба України оштрафувала за несплату податків компанію Aylo (до серпня 2023 року - MindGeek), що управляє порнографічними сервісами PornHub.

Ексклюзив ЕП

Дзвінки з НБУ, заробітки в інтернеті та фейкові збори на ЗСУ: шахраї удосконалюють схеми. Як не потрапити на гачок?

Реклама:

Як велика війна вплинула на шахрайські схеми та як не стати жертвою зловмисників? ЕП зібрала найбільш поширені схеми.

Реклама: