США запровадили нові антиросійські санкції: до пакета потрапили банки й конструктор БПЛА "Ланцет"

Четвер, 2 листопада 2023, 17:08 -
 
Getty Images

США запровадили черговий пакет антиросійських санкцій, до якого увійшли 130 фізичних і юридичних осіб із Росії.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

"Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) продовжує руйнувати мережі та канали, за допомогою яких Росія намагається підтримувати свою армію", - йдеться в повідомленні.

Санкції зосереджені на фізичних та юридичних особах, які сприяють війні Росії проти України, надаючи Росії вкрай необхідні технології та обладнання від третіх країн.

Реклама:

Крім того, чергові обмежувальні заходи спрямовані проти внутрішньої промислової бази Росії, яка прагне переосмислити себе як прихильника російської військової машини.

Зокрема, серед фізосіб у чорному списку опинився заступник міністра промисловості Віктор Євтухов, конструктор безпілотників "Ланцет" Олександр Захаров і члени його сім'ї.

Під чергові обмеження потрапили:

Реклама:
  • багатопрофільний холдинг АФК "Система",
  • "Арктик СПГ-2"
  • СПБ "Біржа", що спеціалізується на торгівлі іноземними акціями,
  • банк "Русский стандарт",
  • банк "Хоум Кредит",
  • Пошта Банк,
  • Абсолют банк,
  • банк ВБРР,
  • East West United bank.

Також санкції ввели проти МДТУ ім. Баумана.

Повний список суб'єктів, які потрапили під чергові санкційні обмеження знаходиться за посиланням.

"Міністерство фінансів продовжує працювати з партнерами, щоб запобігти подальшому ухиленню від санкцій Росії та порушенню експортного контролю через їхні юрисдикції. Нещодавні заходи, особливо з боку ОАЕ, є обнадійливими, і США з нетерпінням чекають на співпрацю з партнерами, щоб переконатися, що Росія більше не може використовувати їхні юрисдикції", - йдеться в повідомленні.

"Міністерство фінансів без вагань вживатиме заходів, щоб запобігти використанню Росією США та міжнародних фінансових систем для підтримки своєї агресивної війни проти України", - підкреслює також Мінфін США.

У повідомленні уточнюється, що 2 листопада було також запроваджено ще один пакет санкцій - Державним департаментом США.

Понад 100 санкцій Держдепу спрямовані проти майбутнього виробництва і доходів Росії від енергоносіїв, металургійного і гірничодобувного секторів, оборонних закупівель і тих, хто бере участь у підтримці військових зусиль російського уряду та інших зловмисних діях.

"Не маючи змоги виробляти на внутрішньому ринку значну частину технологій, обладнання та інших матеріалів, необхідних для підтримки та підтримання свого військово-промислового комплексу, Росія перевела це виробництво до офшорів, покладаючись на постачальників із третіх країн, щоб придбати необхідні їй товари", - підкреслює Мінфін США.

Зокрема, Росія продовжує використовувати законні економічні відносини з Китайською Народною Республікою (КНР), Туреччиною та Об'єднаними Арабськими Еміратами (ОАЕ), які стали хабами для експорту, реекспорту та перевалки в Росію технологій і обладнання іноземного виробництва.

Нагадуємо:

Днем раніше правоохоронні органи США повідомили про затримання трьох росіян із подвійним громадянством, яких обвинувачують в організації масштабної схеми експорту зі Сполучених Штатів до Росії товарів, що використовувалися для виробництва зброї.

Разом з тим, ЄС досі не запровадив санкції проти підрядників виробника "Кинжалів", продає їм обладнання й компоненти.

Реклама: