Компенсації за зруйноване війною житло виплачують з арештованих коштів російських банків

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 17:08 -

Для виплат компенсацій за зруйноване або пошкоджене бойовими діями житло використовувались, зокрема, арештовані кошти російських банків, які працювали в Україні.

Про це повідомила  голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця політичної партії "Слуга народну" Олена Шуляк в коментарі Укрінформу.

"Станом на сьогодні для виплати компенсацій ми використовували тільки арештовані кошти російських банків, які працювали на території України. Найбільша сума була від дочки російського "Сбербанку", яка працювала в Україні", – розповіла депутатка.

Очільниця "Слуги народу" сподівається, що арештовані в інших країнах російські активи передаватимуться Україні та спрямовуватимуться, у тому числі на виплату компенсацій українцям.

Реклама:

Нагадуємо:

Верховна Рада ухвалила закон, що врегулював питання виплат компенсації за зроблений власним коштом ремонт пошкодженого житла. 

У додатку "Дія" стали доступні для ознайомлення житлові сертифікати - їх отримали ті українці, хто в рамках програми "єВідновлення" подавав відповідну заявку на відновлення зруйнованого житла.

Реклама:

Читайте також: В Україні запрацювала програма "єВідновлення": як отримати компенсацію

Компенсація за зруйноване житло: хто може взяти участь у програмі та як вона працює

Реклама: