Новини 18 жовтня: справу Богуслаєва передали до суду, Гереги 8 років платили зарплату колаборанту з "ДНР"

Середа, 18 жовтня 2023, 21:00

Про зарплату колаборанту з "ДНР". Компанії "Епіцентр" і "Нова лінія" Олександра і Галини Герег 8 років виплачували зарплату Геннадію Гальчуку - ексдиректору гіпермаркету "Епіцентр" у Макіївці, який після 2014 року залишився на окупованій частині Донеччини і продовжив управляти створеною замість "Епіцентрів" мережею "Галактика", котра зареєстрована за правилами підконтрольних РФ адміністрацій.

Про справу Богуслаєва. Служба безпеки України спільно з Офісом генерального прокурора завершили слідство та передали до суду обвинувальний акт щодо експрезидента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва та директора зовнішньоторговельного департаменту компанії Олега Дзюби. Обидва підозрюються в колабораційній діяльності.

Про розмінування земель. Цілісна стратегія інформаційного менеджменту гуманітарного розмінування територій України базуватиметься на data-орієнтованому підході – обробляти дані допомагатиме штучний інтелект.

Про затребувані спеціальності. Мінекономіки оприлюднило проєкт Розрахунку потреби у фахівцях та робітничих кадрах на ринку праці за видами економічної діяльності та професійними групами на 2024-2027 роки.

Реклама:

Про експорт зерна. До 60% зерна з України йде транзитом через Румунію. За 600 днів від початку повномасштабної війни Румунія за обсягами двосторонньої торгівлі вийшла для України на третє місце.

Про вирок Злочевському. Непропорційно м'який вирок ексміністру Миколі Злочевському у резонансній справі про рекордний хабар, вказує на те, що злочинець зміг уникнути реального покарання, "відкупившися" через донати на ЗСУ.

Ексклюзив ЕП

Реклама:

Змішали коноплі з грибами й отримали заміну пластику. Як стартап S.Lab виготовляє екологічну упаковку

Світові компанії зацікавилися продуктом українського стартапу, який виготовляє екологічну упаковку з рослинних матеріалів. Як технологія, винайдена подружжям-айтівцями, допоможе зменшити споживання пластику?

Безпрецедентний тиск силовиків на бізнес. Чи справді це так і що кажуть цифри?

Бізнес скаржиться, що правоохоронці посилюють тиск, дедалі частіше з'являються новини про обшуки й кримінальні справи проти відомих бізнесменів. Чи підтверджують це дані про кримінальні провадження та слідство?

Реклама: