Курс юаня до долара США впав до мінімуму за 16 років

Четвер, 7 вересня 2023, 14:47 -

Курс юаня до долара США опустився в четвер нижче за мінімуми, зафіксовані в період загальнонаціонального локдауну минулого року, досягнувши найнижчого рівня з 2007 року.

Про це пише Financial Times.

З початку 2023 року китайська нацвалюта подешевшала майже на 6% до долара. Максимальний курс долара на торгах 7 вересня становив 7,3284 юаня/1 долар.

Тиск на юань чинять слабкі статдані щодо економіки КНР, а також криза на ринку нерухомості.

Реклама:

Опубліковані 7 вересня статдані показали скорочення обсягів китайського експорту (на 8,8% у річному вираженні) та імпорту (на 7,3%), а також зниження профіциту зовнішньої торгівлі.

Позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу Китаю минулого місяця зменшилося до $68,36 млрд порівняно з $78,65 млрд у серпні 2022 року і $80,6 млрд у липні цього року.

Валютні резерви КНР, найбільші у світі, у серпні знизилися до $3,16 трлн порівняно з $3,204 трлн місяцем раніше, повідомив у четвер Народний банк Китаю.

Реклама:

Нагадуємо:

Західні ЗМІ пишуть про "занепад" 40-річного економічного буму в Китаї. Економічна модель, яка вивела Китай з бідності до статусу великої держави, зламана, і має множинні ознаки проблем.

ЗМІ також пишуть про те, що напередодні саміту G-20 Китай змінив свою нейтральну позицію щодо війни в Україні, яка була вигідна Москві, на більш проукраїнську.

Президент США Джо Байден назвав Китай "бомбою уповільненої дії" через його економічні проблеми й сказав, що країна перебуває в біді через слабке зростання.

Реклама: