Фонд держмайна зможе формувати окремі пули активів для приватизації

Субота, 15 липня 2023, 10:00 -

Фонд державного майна України (ФДМУ) отримав право формувати окремі пули державних активів для подальшої приватизації. 

Пре це повідомляє пресслужба ФДМУ. 

Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду, який затвердив порядок формування таких пулів. Відтепер ФДМУ зможе формувати окремі пули державних активів для подальшої приватизації.

"Основна мета запровадження нового механізму – підвищити зацікавленість бізнесу інвестувати в державні активи. Пули привертають більше уваги інвесторів, які зацікавлені в реалізації значних проєктів та можуть вкласти масштабні інвестиції", – йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Раніше ФДМУ виставляв на продаж державні активи окремими підприємствами.

Додається, що пули об'єктів приватизації будуть формуватися з підприємств, які працюють в одній галузі економіки. Продукція одного з них може бути сировиною для іншого. Це дозволить приватизувати вертикально інтегровані бізнеси замість купівлі розрізнених об'єктів.

Такий механізм можна буде використовувати як під час малої, так і великої приватизації.

Реклама:

Нагадаємо:

Фонд державного майна починає приватизацію вилучених у російських олігархів активів, перші торги з продажу аграрної компанії "Інвестагро" пройдуть 10 серпня на Prozorro.Продажі.

Фонд держмайна провів приватизаційний онлайн-аукціон з продажу держпідприємства "Рівнеторф" - вартість зросла із 47,1 млн грн стартової ціни до 205 млн грн переможної.

Реклама: