"Сенс Банк" після націоналізації може очолити колишня топменеджерка Приватбанку - Forbes

Середа, 28 червня 2023, 12:08 -
 
Сенс Банк

Після націоналізації "Сенс Банк" (до грудня 2022 року - "Альфа-Банк Україна") може очолити ексголова правління Приватбанку Галина Пахачук.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на джерела.

Галина Пахарчук працювала в Приватбанку з моменту націоналізації наприкінці 2016-го до середини 2021-го. Зокрема, з липня 2017 по лютий 2018 року виконувала обовʼязки голови правління установи.  

Співрозмовники Forbes, які називають Пахарчук ймовірною СЕО "Сенс Банку" не розповіли, хто може увійти до її команди.

Реклама:

Сама Пахарчук не спростувала і не підтвердила інформацію про можливе призначення. Також питання відмовився коментувати міністр фінансів Сергій Марченко.

Видання зазначає, що фінустанова, яка наразі належить російським олігархам Михайлу Фрідману та Петру Авену, може перейти в державну власність вже цієї п’ятниці, 30 червня.

Оновлено. Джерела ЕП не підтверджують націоналізацію на цих вихідних.

Реклама:

Читайте також: Не минуло й півтора року: як держава відбирає системний банк у Фрідмана та Авена

Нагадуємо:

Володимир Зеленський 16 червня підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану". Націоналізація "Сенс Банку" Фрідмана та Авена може відбутись до кінця цього місяця.

Номінальний власник акцій "Сенс Банку" (до грудня 2022 року — "Альфа-Банк") ABH Holdings S.A. просить Раду національної безпеки та оборони дозволити угоду, за якою акції банку продадуть європейському інвестору. У компанії стверджують, що кошти від продажу не потраплять до підсанкційних власників.

11 квітня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроєкт №9107-1, який дозволить НБУ дати старт націоналізації "Сенс Банку" (раніше – "Альфа-банк").

Раніше Рада вже ухвалювала закон, який спрощував процедуру націоналізації системно важливих банків під час війни. Тоді єдиною підставою для такої націоналізації пропонувалося визначити проблеми з ліквідністю банку.

Економічна правда

Реклама: