Smart Holding поскаржився на корупцію в обленерго, з якого "викинули" Новинського. НАБУ відкрило провадження

Середа, 31 травня 2023, 13:44 -
 

НАБУ зареєструвало кримінальне провадження щодо можливого заволодіння коштами в особливо великих розмірах представниками "Харківобленерго" під час здійснення закупівель за завищеними цінами.

За даними "Економічної правди", провадження було зареєстроване 22 травня.

Підставою для відкриття справи став лист представника "Смарт Холдингу" на адресу НАБУ, в якому детально описані можливі приклади корупції при здійсненні закупівель. Копія листа є в розпорядженні ЕП.

Зокрема, у зверненні йдеться про "завищення ціни закупки товарно-матеріальних цінностей або послуг на 50-350% від реальної ціни та завдання збитків "Харківобленерго".

Реклама:

Загалом в листі описано 14 епізодів, які можуть містити ознаки корупційної діяльності. Усі вони наведені в листі нижче:

"Таким чином, по описаних 14 епізодах корупційної діяльності службових осіб "Харківобленерго", підприємству, державі та іншим акціонером завдано збитки на загальну суму 86,91 млн гривень", - наголошується в листі.

Реклама:

Нагадаємо:

65% від статутного капіталу "Харківобленерго" належить державі.

Ще 30% акцій оператора системи розподілу у лютому 2021 року придбали структури Вадима Новинського. Однак вже у вересні 2022 року Верховний Суд визнав цю купівлю недійсною.

У грудні минулого року Служба безпеки України опублікувала перелік з 10 осіб, які потрапили у "церковний список" санкцій РНБО. Серед них, зокрема, й Новинський.

Вже у січні поточного року прес-служба Smart Holding випустила прес-реліз, в якому повідомила, Новинський передав свої активи в траст і вийшов із бенефіціарів Smart Holding ще до введення санкцій проти нього.

Економічна правда

Реклама: