Пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на польському кордоні розблокували після страйку поляків

Понеділок, 15 травня 2023, 11:32 -

З понеділка, 15 травня, рух пунктом пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на українсько-польському кордоні розблоковано - рух вантажівок відбувається в звичайному режимі.

Про це повідомляє пресслужба Мінінфрастурктури.

Розблокувати рух вдалось у результаті перемовин із Міністерством інфраструктури та розвитку Польщі та керівництвом Люблінського воєводства.

"Страйк, що тривав більше 10 днів, спричинив для наших перевізників та експортерів значні збитки. Проте ми змогли знайти рішення та домовитись про розблокування руху. 

Реклама:

Я вдячний нашим польським колегам за спільне рішення та повернення до виконання положень "транспортного безвізу" та домовленостей щодо пропускної здатності "Ягодин - Дорогуськ", – зазначив віце-прем'єр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадуємо:

Минулого тижня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури повідомило про віднайдення рішення для розблокування пункту "Ягодин-Дорогуськ".

Реклама:

Польська сторона від ранку 4 травня заблокувала рух вантажного транспорту у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" через страйки польських перевізників – він забезпечує близько 40% вантажопотоку.

Україна та Європейський Союз продовжили дію Угоди про лібералізацію вантажних автоперевезень до 30 червня 2024 року

Пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ блокується не вперше. У вересні торік він був заблокований чергою з вантажівок довжиною до 60 км через низьку пропускну здатність митниці з польської сторони та страйки. Більше про це читайте у статті.

Реклама: