ФДМУ не зміг продати з першого разу Білгород-Дністровський порт: ціну знизять удвічі

П'ятниця, 3 березня 2023, 18:50 -

Фонд держмайна не зміг приватизувати Білгород-Дністровський морський торговельний порт з першої спроби - призначений на 3 березня аукціон визнали таким, що не відбувся.

Про це повідомляється на сайті Prozorro.Продажі.

При цьому у системі вже зареєстрували повторний аукціон, який має відбутися 13 березня.

Водночас стартова ціна на ньому знижена вдвічі - з 187,6 млн грн до 93,8 млн грн.

Реклама:

Як повідомив начальник регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, учасники не подали заявки.

"Відверто, ми самі здивовані, адже стільки зацікавлених як серед українських, так й іноземних компаній, скільки цікавились цим портом, ще не було в нашому досвіді.

Часом таке буває: ринок вважає ціну зависокою. Чи це дійсно так? У нас вже було таке: на другому аукціоні ціна зростає більше, ніж була на першому", - додав він.

Реклама:

"Чому так могло статись? Та чому не варто порівнювати з продажем порту "Усть-Дунайськ"? На мій погляд, причини ринкові. По-перше, порт на Дунаї - один з небагатьох діючих в повному обсязі наразі в країні. Обʼєкт у Білгород-Дністровську працює зараз як "сухий порт".

По-друге, загальна вартість. До ціни, що ви бачите на аукціоні, додайте 20% ПДВ. А у випадку з Білгород-Дністровським портом, додайте погашення боргів (що на кінець року становили близько 100 мільйонів гривень). У будь-якому випадку: різний бізнес був зацікавлений, тож чекаємо на другий аукціон", - пояснив Славський.

Нагадаємо:

Фонд держмайна 3 березня проведе приватизаційний аукціон з продажу "Білгород-Дністровського морського торговельного порту". Стартова ціна - 187,6 млн грн (без ПДВ).

Морський порт "Усть-Дунайськ" продали на аукціоні у вівторок, 17 січня, за 201 мільйон гривень – приватизація морського порту відбулась вперше в історії України.

Економічна правда

Реклама: