"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна готується до приватизації конфіскованого Демурінського ГЗК

Середа, 29 березня 2023, 10:53 -

Фонд державного майна готується виставити на приватизацію Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат, який до конфіскації належав російському бізнесмену Михайлу Шелкову.

Про це очільник Фонду державного майна Рустем Умєров розповів в інтерв’ю Forbes.

Він зазначив, що до Фонду вже передали активи президента-втікача Віктора Януковича та російського олігарха Владіміра Євтушенкова, а також Демурінський ГЗК, який донедавна належав російському олігарху Міхаілу Шелкову. 

"Демурінський ГЗК готуємо виставляти на приватизацію. Щодо інших активів ще ведемо роботу з прийняття в управління", – розповів Умєров та уточнив, що із передачею до Фонду інших російських активів, що будуть конфісковані, їх також відправлять на приватизацію. 

Реклама:

Також Умєров зауважив, що Миколаївський глиноземний завод Олега Дерипаски досі юридично не надійшов в управління ФДМУ. Проте щойно це станеться, у Фонді планують "швидко виставляти на аукціон". 

"Загалом на підготовку обʼєкта до приватизації потрібно від 60–90 днів. Реально почати приватизацію заводу у другому-третьому кварталі цього року", – додав Умєров.

Нагадуємо:

Реклама:

Наприкінці лютого Кабінет міністрів передав в управління Фонду державного майна конфісковані за рішенням суду активи російського мільярдера Міхаіла Шелкова для їх подальшої приватизації або оренди.

Рішенням Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в дохід держави стягнули всі активи ТОВ "Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат" на 2 мільярди гривень, власником якого є російський олігарх Міхаіл Шелков.

Реклама: