Група кредиторів надала відстрочку за борговими зобов'язанням України до 2027 року

Субота, 25 березня 2023, 11:55 -
 
getty images

Група кредиторів України (ГКУ) за результатами зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Світового банку надала фінансові гарантії для нової програми та відстрочку за борговими зобов’язанням до 2027 року. 

Про це повідомляє пресслужба міністерства економіки, фінансів, промислового та цифрового суверенітету Франції. 

Під час зустріч представники МВФ надали опис економічної та фінансової ситуації в країні, свою оцінку економічних перспектив України та дефіциту фінансування у 2023-2027 роках, а також аналіз боргової стійкості.

"Надання гарантій передбачає продовження паузи (standstill) по виплатах Україною боргу країнам Групі кредиторів на період дії програми МВФ (2023-2027 роки).  

Реклама:

Щойно ситуація в Україні стабілізується (але до завершення програми МВФ) Група кредиторів обіцяє ще раз повернутися до обговорення питання відновлення стійкості боргу України", – пояснив заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

Також ГКУ закликала всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів якнайшвидше досягти домовленості з Україною про надання принаймні такого ж сприятливого боргового режиму.

Також читайте: Історичне рішення. Як нова програма МВФ дозволить Україні залучити понад 50 мільярдів доларів

Реклама:

Нагадаємо:

Укладання нової програми Міжнародного валютного фонду з Україною стало наслідком, передусім, політичної волі після візиту голови МВФ Кристаліни Георгієвої в Україну.

Україна та Міжнародний валютний фонд досягли угоди на рівні персоналу щодо нової програми на суму 15,6 млрд дол терміном у 4 роки.

Реклама: