У TikTok запевняють, що ніколи не ділились даними американців з урядом Китаю

Середа, 22 березня 2023, 11:18 -

Гендиректор TikTok повідомив законодавцям США, що китайський додаток для створення коротких відеороликів з більш ніж 150 мільйонами активних американських користувачів ніколи не ділився і не буде ділитися даними американських користувачів з китайським урядом.

Про це пише Reuters.

"TikTok ніколи не передавав і не отримував запитів на передачу даних американських користувачів китайському уряду. TikTok також не задовольнив би такий запит, якби він коли-небудь надійшов", - заявив у четвер генеральний директор компанії Шоу Зі Чу, згідно з письмовими свідченнями, опублікованими у вівторок Комітетом з питань енергетики та торгівлі Палати представників Конгресу США.

Він додав, що материнська компанія TikTok, ByteDance, не належить і не контролюється жодним урядом або державною організацією. "Дозвольте мені заявити це однозначно: ByteDance не є агентом Китаю або будь-якої іншої країни", - заявив Чу комітету.

Реклама:

Критики TikTok побоюються, що дані американських користувачів можуть бути передані урядові Китаю через додаток, що спричинило зростаючі заклики до заборони додатку з боку американських законодавців.

Минулого тижня TikTok заявив, що адміністрація Байдена вимагає, щоб його китайські власники продали свою частку в додатку, інакше це може призвести до заборони в США.

"Заборони доречні лише тоді, коли немає альтернатив. Але у нас є альтернатива", - йдеться у свідченнях Чу.

Реклама:

TikTok заявив, що витратив понад 1,5 мільярда доларів на те, що він називає суворими заходами з безпеки даних, і намагався переконати законодавців і адміністрацію Байдена підтримати цей план.

Комітет з іноземних інвестицій у США (CFIUS), потужний орган з питань національної безпеки, у 2020 році одноголосно рекомендував ByteDance вийти з TikTok.

Під тиском тодішнього президента Трампа ByteDance наприкінці 2020 року безуспішно намагалася завершити угоду з Walmart і Oracle про передачу американських активів TikTok новій компанії, а потім Трамп програв судові баталії, намагаючись заборонити TikTok.

У понеділок TikTok заявив, що понад 150 мільйонів людей у США користуються TikTok щомісяця, після того, як у 2020 році заявив, що додатком користуються 100 мільйонів американців. За словами Чу, середньостатистичний користувач сьогодні - це доросла людина, яка вже давно вийшла з студентського віку.

За словами Чу, поточні версії додатку не збирають точну або приблизну GPS-інформацію від американських користувачів.

Нагадуємо:

Соціальна мережа TikTok почала переговори щодо продажу із потенційними покупцями на тлі заяв американської влади про заборону застосунку в США.

США прагнуть, аби китайські власники TikTok продали свої частки в популярному застосунку, інакше компанія може зіткнутися з забороною у США.

Білий дім дав американським держустановам місяць на видалення застосунку.

Економічна правда

Реклама: