У лютому дефіцит держбюджету склав 89 мільярдів - нардеп

Середа, 1 березня 2023, 20:42 -


Інновації в дії

Державний бюджет України за підсумками лютого 2023 року звели з дефіцитом у розмірі 88,8 мільярда гривень.

Про це у коментарі ЕП повідомила голова бюджетного комітету Ради Роксолана Підласа.

"За оперативними даними лютий Україна пройшла з дефіцитом бюджету близько 88,8 млрд грн за загальним і спеціальним фондом. Це орієнтовно 2,4 млрд доларів. Загалом це значно краще, ніж дефіцит 3,1 млрд дол на місяць, який ми закладали при плануванні держбюджету", — відзначила вона.

Основними джерелами покриття дефіциту бюджету у лютому були внутрішні запозичення (від продажу ОВДП) та міжнародна допомога. Також минулого місяця Україна отримала 51,4 млрд грн безповоротної допомоги від партнерів.

"Найбільша стаття видатків нашого бюджету, звісно, оборона. На ці цілі пішло 48,6% від усіх видатків", — додала Підласа.

Виправлено. У попередній версії новини йшлося про те, що розмір дефіциту держбюджету за лютий складав 67 млрд грн. Однак, відповідно до даних Міністерства фінансів, опублікованих 2 березня, розмір дефіциту склав 88,8 млрд грн.

Неточність пов'язана з неправильним трактуванням головою бюджетного комітету Роксоланою Підласою видаткових операцій бюджетних установ з власних надходжень. На момент надання коментаря редакція ЕП не мала змоги перевірити цю інформацію. Просимо пробачення у читачів.

Нагадаємо, у січні дефіцит держбюджету становив 72,3 млрд грн.