Кабмін звільнив керівний склад Митниці

Середа, 1 лютого 2023, 15:36


Інновації в дії

Кабінет міністрів на засіданні у середу, 1 лютого, визнав таким, що втратило чинність розпорядження про тимчасове покладення виконання обов’язків голови Державної митної служби (ДМС) на Вячеслава Демченка. Таким чином уряд фактично звільнив його з посади в.о. голови митної служби, до призначення на яку Демченко керував Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил ДМС.

Джерело: співрозмовники ЕП в Кабінеті міністрів, Telegram-канал уряду.

Новим головою ДМС у статусі в.о. призначений заступник Демченка Сергій Звягінцев.

Крім того, рішенням уряду з посади першого заступника голови ДМС звільнений Олександр Шуцький. Інформація щодо причин для звільнення вказаних осіб поки що відсутня.

Кабмін також відсторонив від виконання повноважень та порушив дисциплінарне провадження стосовно заступника голови Держмитслужби Руслана Черкасського.

Державну політику у митній сфері здійснює Міністерство фінансів. Відповідно, свого часу, подання на призначення Вячеслава Демченка керівником ДМС здійснив міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадуємо:

У середу голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія повідомив про звільнення керівного складу Державної митної служби.