Shell може вийти з бізнесів по роздрібній торгівлі енергоносіями в Німеччині і Британії

П'ятниця, 27 січня 2023, 12:15 -

Енергокомпанія Shell розглядає можливість виходу їхніх роздрібних підприємств з продажу електроенергії у Великій Британії, Німеччині та Нідерландах у зв'язку з "жорсткими ринковими умовами".

Про це пише Reuters.

Європейські постачальники енергоресурсів протягом останнього року боролися зі стрімким зростанням оптових цін і зусиллями урядів, спрямованими на захист споживачів від зростання рахунків.

Shell заявила, що розпочала стратегічний огляд трьох підприємств, який, ймовірно, займе кілька місяців, але жодного рішення щодо їхнього майбутнього ще не прийнято.

Реклама:

У 2022 році Shell інвестувала майже 1,5 мільярда доларів у свій британський бізнес з роздрібної торгівлі електроенергією, щоб допомогти йому витримати величезну волатильність цін на електроенергію, яка спричинила крах кількох конкуруючих британських комунальних підприємств.

Shell Energy Retail, британський підрозділ компанії, обслуговує 1,4 мільйона клієнтів, тоді як німецький підрозділ - 110 000, а нідерландський - 15 000.

Shell заявила, що її оптові та комерційні енергопостачальні компанії (B2B) не є частиною стратегічного підрозділу, так само як і компанії, що займаються енергопостачанням для населення в США та Австралії.

Реклама:

Незважаючи на те, що роздрібний бізнес зазнав труднощів, компанія Shell планує отримати рекордний річний прибуток у розмірі понад 30 мільярдів доларів у 2022 році - про фінансові результати компанія оголосить 7 лютого.

Нагадаємо:

Нафтогігант Shell закрив угоду з російським "Лукойлом" щодо продажу російського бізнесу, включно з мережею автозаправних станцій та заводу з виробництва мастильних матеріалів.

Енергетичний гігант Shell заявив, що виконавчі директори, управлінський та технічний персонал Shell покинули російський нафтогазовий проєкт "Сахалін-2".

Економічна правда

Реклама: