Слідом за технологічними гігантами Spotify також планує скорочення в компанії – ЗМІ

Понеділок, 23 січня 2023, 10:38 -

Spotify Technology планує почати скорочення персоналу вже цього тижня, приєднавшись до низки технологічних гігантів, таких як Amazon, Meta та Google Alphabet.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Співрозмовники агентства не уточнили кількість посад, які будуть ліквідовувати.

У жовтні Spotify звільнив 38 співробітників своїх студій подкастів Gimlet Media та Parcast. 

Реклама:

Відповідно до звіту про прибутки за третій квартал, в компанії потокового передавання музики працює близько 9800 співробітників.

Технологічні компанії збільшили кількість персоналу під час пандемії, але були змушені скоротити персонал у відповідь на зменшення доходів від реклами та хиткі економічні перспективи. 

Зокрема, Amazon, Meta та Microsoft були одними з найбільших компаній, які нещодавно оголосили про скорочення персоналу. Крім цього, материнська компанія Google Alphabet заявила в п’ятницю, що скоротить близько 12 000 робочих місць, що становить понад 6% працівників компанії в усьому світі.

Реклама:

Представник Spotify відмовився коментувати майбутні скорочення.

Нагадуємо:

Корпорація Microsoft планує скоротити робочі місця у низці інженерних підрозділів у середу, приєднавшись до лав технологічних гігантів, які починають скорочення, оскільки галузь готується до тривалого спаду попиту.

Американська Amazon готова розпочати новий раунд масштабних скорочень робочих місць у рамках оголошеного раніше звільнення 18 тисяч співробітників.

Реклама: