Після краху FTX у G20 хочуть досягти політичного консенсусу щодо криптоактивів

Четвер, 15 грудня 2022, 11:55 -

Країни "Великої двадцятки" (G20) прагнуть досягти політичного консенсусу щодо криптоактивів для поліпшення глобального регулювання.

Про це заявив федеральний секретар з економічних питань Індії Аджай Сет, пише Reuters.

Індія наразі головує в G20.

Зазначається, що Індія приймає в себе першу зустріч групи представників фінансів та центральних банків 13-15 грудня у Бангалорі.

Реклама:

За словами Сета, наслідки криптоактивів для економіки, грошово-кредитної політики та банківського сектора мають бути вивчені, щоб сформувати цей консенсус.

"Регулювання повинно випливати з прийнятої політики. Насправді, одним із пріоритетів, які були поставлено на обговорення, є допомога країнам у досягненні консенсусу щодо політичного підходу до криптоактивів", - сказав він.

Дискусії відбуваються після краху криптобіржі FTX, що призвело до закликів до кращого нагляду за криптовалютними ринками.

Реклама:

Минулого місяця FTX, її хедж-фонд Alameda Research і десятки філій подали заяву про банкрутство в США після того, як торгова платформа зазнала ажіотажного виведення коштів, а "рятувальна" угода провалилася.

Нагадаємо:

Сем Бенкман-Фрід, засновник збанкрутілої криптовалютної біржі FTX, був заарештований у понеділок на Багамських островах після пред’явлення звинувачень прокуратурою США.

Засновника FTX Сема Бенкмана-Фріда, якого арештували на Багамах за запитом США, американські регулятори звинуватили в здійсненні багаторічної схеми обману інвесторів.

За 24 години найбільша криптобіржа світу Binance зареєструвала виведення коштів на суму 1,9 млрд доларів на тлі оголошення Binance про "тимчасове призупинення" виведення стейблкоїна USDC.

Читайте також: Крах FTX: як Сем Бенкман-Фрід завалив криптогіганта вартістю 30 мільярдів доларів

Економічна правда

Реклама: