США планують додати у "чорний список" нові китайські компанії – ЗМІ

Середа, 14 грудня 2022, 09:59 -

Адміністрація Байдена планує внести китайського виробника мікросхем Yangtze Memory Technologies Corp (YMTC) в "чорний список", що заборонить торгівлю суб’єктів США з цими компаніями.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на слова трьох людей, знайомих з планами уряду США.

Передбачається, що Міністерство торгівлі США внесе YMTC та інші китайські компанії в "чорний список" вже цього тижня. Американським компаніям заборонено продавати технології компаніям зі списку, якщо вони не мають окремої експортної ліцензії, отримати яку дуже складно. 

Цей крок був зроблений через два місяці після того, як США оголосили про введення жорсткого експортного контролю, щоб ускладнити отримання або виробництво Китаєм передових напівпровідників.

Реклама:

Раніше повідомилося, що YMTC порушила експортний контроль США і поставляла китайському гіганту Huawei чіпи пам'яті Nand для своїх останніх смартфонів. 

Американські законодавці протягом декількох місяців тиснули на адміністрацію з вимогою включити компанію до списку суб'єктів. Вони також попередили Apple, що вона зіткнеться з суворою перевіркою, якщо продовжить реалізацію плану з купівлі чіпів YMTC.

Нагадуємо:

Реклама:

Влітку США внесли п’ять китайських компаній до чорного списку за порушення санкцій – у Байдена вважають, що вони допомагали російським військовим і оборонним компаніям до і під час вторгнення в Україну.

Після санкцій, запроваджених США проти технологічного сектору Китаю, китайські розробники мікросхем сповільнюють свої чипи, аби не потрапити під обмеження.

Реклама: