Узбекистан відмовився відновлювати обслуговування російських карток "Мір"

Четвер, 3 листопада 2022, 16:13 -

Банки Узбекистану наразі не готові відновлювати обслуговування карт російської платіжної системи "Мір" через потенційні ризики.

Про це заявив голова правління Центробанку країни Мамарізо Нурмуратов, пише Forbes Russia.

"Поки що мова про відновлення роботи системи "Мір" у нас не стоїть", - сказав Нурмуратов журналістам у кулуарах економічного форуму, що проходить у Самарканді.

Вын пояснив, що в системі "Мір" працюють комерційні банки Узбекистану, для яких зараз існують великі ризики.

Реклама:

Раніше єдиний загальнореспубліканський процесинговий центр UZCARD повідомив, що призупинив обслуговування російських карток "Мір" "у зв'язку з проведенням необхідних технічних процедур на стороні учасника платіжної системи".

Роботи проводили з 09:00 23 вересня, але дату закінчення робіт UZCARD не назвав. Кобейджингові картки UZCARD - "Мір" було призупинено тільки за кордоном - на території республіки вони працюють у штатному режимі, додавали в центрі.

Нагадаємо:

Реклама:

Низка киргизьких банків припинили обслуговування російських банківських карток платіжної системи "Мір" вслід за схожими кроками в Узбекистані та Казахстані.

Центробанк Шрі-Ланки також заявив, що російська платіжна система "Мір" не працюватиме на території країни через американські санкції.

Після того, як у вересні було опубліковано попередження Департаменту контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США про санкції проти фінансових установ, які використовують платіжну систему "Мір", низка країн відмовилася від роботи з нею. Зокрема, з системи вийшли Türkiye İş Bankası та Denizbank.

Слідом за приватними банками Туреччини з російської платіжної системи "Мір" вийшли і державні банки.

Про припинення обслуговування російських карт "Мір" стало відомо після того, як міністерство фінансів США запровадило санкції проти виконавчого директора Національної системи платіжних карт Росії.

Економічна правда

Реклама: