Низка банків Киргизстану припиняють обслуговувати російські картки "Мір"

Вівторок, 18 жовтня 2022, 13:51 -
 
getty images

Низка киргизьких банків припинили обслуговування російських банківських карток платіжної системи "Мір" вслід за схожими кроками в Узбекистані та Казахстані.

Про це повідомляє киргизька служба Радіо Свобода.

А саме, припинили обслуговування російських банківських карток "Мір" такі банки як "Компаньйон", "Дос Кредо Банк" і "Бакай Банк". На сайтах банків зазначається, що це сталося через "технічні причини". Інформації про відновлення сервісу немає.

Раніше вже повідомлялося, що киргизький банк "Компаньйон", який має міжнародних акціонерів, припинив прийом карток "Мір" російських банків, які раніше потрапили під санкції.

Реклама:

Після того, як на російські банки були накладені санкції, а міжнародні платіжні системи вийшли з російського ринку, росіяни намагаються обійти санкції і їдуть за банківськими картками в інші країни. Серед популярних напрямків "карткового туризму" називають країни Центральної Азії – Киргизстан, Таджикистан, Казахстан і Узбекистан.

Нагадуємо:

23 вересня в Узбекистані призупинено обслуговування російської банківської карти "Мір". Перед цим, 21 вересня, Національний банк Казахстану повідомив, що обслуговування карток "Мір" буде тимчасово припинено в банкоматах країни. 

Реклама:

Центробанк Шрі-Ланки також заявив, що російська платіжна система "Мір" не працюватиме на території країни через американські санкції.

Після того, як у вересні було опубліковано попередження Департаменту контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США про санкції проти фінансових установ, які використовують платіжну систему "Мір", низка країн відмовилася від роботи з нею. Зокрема, з системи вийшли Türkiye İş Bankası та Denizbank.

Слідом за приватними банками Туреччини з російської платіжної системи "Мір" вийшли і державні банки.

Про припинення обслуговування російських карт "Мір" стало відомо після того, як міністерство фінансів США запровадило санкції проти виконавчого директора Національної системи платіжних карт Росії.

Реклама: