Новини 29 листопада: США виділяють кошти на відновлення енергосистеми, Starlink ввозитимуть без ПДВ

Вівторок, 29 листопада 2022, 21:00 -

Про кошти від США. Сполучені Штати нададуть Україні підтримку обсягом 53 млн доларів для термінової закупівлі обладнання, необхідного для відновлення енергосистеми після російських ракетних ударів.

Про Starlink. Кабмін звільнив від ПДВ та ввізного мита запчастини та комплектуючі для виготовлення електрогенераторів, а також обладнання супутникового інтернету (Starlink).

Про АЕС. МАГАТЕ посилить свою присутність на всіх АЕС України - агентство вважає, що це дозволить посилити захист енергетичної інфраструктури України.

Про імпорт російського СПГ. Європа імпортує рекордну кількість російського скрапленого газу, що свідчить про те, що регіон не повністю позбувся своєї залежності від енергоресурсів з РФ, навіть коли потік через трубопроводи майже припинився.

Реклама:

Про російські добрива. Після продовження "зернової угоди" щодо експорту українського зерна через порти Чорного моря почав розблоковуватися експорт російських добрив - перше судно з російськими добривами для Африки вийшло із порту Нідерландів.

Ексклюзиви ЕП

Сергій Пилипенко, "Ковальська": Після обстрілів у жовтні попит на нові квартири взагалі став

Реклама:

Наскільки сильно обвалився ринок нерухомості Києва, чому забудовники не поспішають вкладати власні кошти в будівництво, та чому умови іпотечної програми "єОселя" виглядають фантастично.

Якщо блекаут надовго: що треба знати і мати на випадок відключення світла, тепла та води

Як підготуватись у випадку довготривалого відключення електрики, які запаси треба зробити, як працюватимуть банки, АЗС та пункти незламності.

Реклама: