ДБР проводить обшуки підприємств, пов’язаних з Жеваго

П'ятниця, 25 листопада 2022, 15:28 -

Працівники Державного бюро розслідувань проводять обшуки на підприємствах, які пов’язані з бізнесменом та колишнім народним депутатом Костянтином Жеваго та перевіряють можливу колаборацією з Росією.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Перевіряється можлива причетність Жеваго й інших підконтрольних йому осіб до колабораційної діяльності, перевіряється інформація щодо роботи його підприємств в інтересах РФ", – розповіло джерело.

Зокрема, обшуки проводять на підприємствах корпорації "Артеріум".

Реклама:

Також слідчі дії проводяться вдома в осіб, які від імені Жеваго провадять господарську діяльність в Україні та купують нерухомість і активи підприємств реального сектора економіки в інтересах екснардепа.

"Існує стійкий взаємний фінансово-господарський зв'язок між Жеваго й цими підприємствами", – додав співрозмовник.

Він нагадав, що екснардеп перебуває в розшуку як підозрюваний в іншому кримінальному провадженні та переховується за межами України.

Реклама:

Нагадуємо:

Бюро економічної безпеки викрило гірничо-збагачувальні комбінати одного з олігархів в ухилення від сплати 10 млрд грн податків. За даними джерела ЕП у БЕБ, йдеться про ГЗК Костянтина Жеваго.

У понеділок, 7 листопада, ЕП повідомила, що компанії, пов'язані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, В'ячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним перейдуть у власність держави. 

У той же день про відповідне рішення офіційно заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов. За його словами, вилучені активи набули статусу військового майна і були передані в управління Міністерства оборони.

Після завершення воєнного стану ці активи можуть бути повернуті власникам або відповідно відшкодована їх вартість.

Реклама: