У Молдові відкидають претензії "Газпрому" щодо "осідання" газу в Україні

Середа, 23 листопада 2022, 10:29 -
 
Telegram Andrei Spînu

Міністр інфраструктури й регіонального розвитку Молдови Андрей Спину заявив, що звинувачення російського "Газпрому" щодо "осідання" газу, призначеного для Молдови, в Україні є необґрунтованими.

Про це він написав у своєму Telegram.

""Газпром" у звичному для нас стилі недружньо погрожує нам подальшим скороченням поставок газу. Україну та Молдову звинувачують у неправді", – написав урядовець Молдови.

Він додає, що весь газ, який постачається в Молдову, потрапляє в цю країну. 

Реклама:

"Весь газ, який поставляється на правий берег, ми оплачуємо і будемо оплачувати. Ті обсяги газу, про які "Газпром" говорить як про залишки в Україні, – це наші заощадження і запаси, які зберігаються в сховищах в Україні. Нехай і тут буде зрозуміло, ці обсяги були і будуть повністю оплачені нашою державою", – пояснив Спину.

Він додав, що Молдова вже накопичила у сховищах понад 200 млн кубометрів газу.

Нагадуємо:

Реклама:

Російський "Газпром" заявляє про "осідання" в Україні російського газу, призначеного для постачання молдовським споживачам за контрактом з компанією "Молдовагаз".

В ОГТСУ відповіли, що газ, придбаний Молдовою в "Газпрома", було транспортовано в сусідню країну в повному обсязі. Це підтверджено всіма необхідними документами, які підписані з суміжними операторами, одним з яких є сам "Газпром".

Реклама: