Amazon розробив складського робота, який одного разу може замінити людей 

Четвер, 10 листопада 2022, 18:44 -

Компанія Amazon розробила робота, здатного ідентифікувати та обробляти окремі предмети, що є важливою віхою в намаганнях зменшити залежність від працівників, які доставляють товари з полиць складів до клієнтів. 

Про це повідомляє Bloomberg. 

Роботизована рука з набором пристроїв називається Sparrow. Amazon заявив, що робот здатний обробляти мільйони різних товарів. Автоматизація таких завдань може виглядати простою, але це роки вдосконалення власних технологій спантеличила робототехніків Amazon.

У разі широкого розгортання такі роботи, як Sparrow, можуть згодом зробити непотрібною велику частину робочої сили, перемістивши акцент із працівників, які виконують прості завдання, що потребують невеликої підготовки, на ймовірно менший штат техніків, які контролюють і обслуговують роботизовані системи. 

Реклама:

Amazon є другим за величиною приватним роботодавцем у США після Walmart, у ньому працює 1,54 мільйона працівників по всьому світу.

Протягом багатьох років Amazon критикували за те, що він надто сильно тисне на своїх працівників у невпинних зусиллях швидко доставляти пакунки клієнтам. Травми на складах перевищують аналогів Amazon у сфері логістики, що привертає увагу органів контролю на робочому місці, які прагнуть переконатися, що компанія не наражає своїх працівників на небезпеку. 

Зараз невідомо наскільки швидко чи широко буде розгорнуто Sparrow. Використання робота може вимагати редизайну основних складів Amazon, які називаються центрами виконання. Зараз вони зберігають більшість типів товарів на стелажах із сітчастих стелажів, які, ймовірно, несумісні з роботами, такими як Sparrow.

Реклама:

Нагадаємо:

Франція планує запровадити мінімальну плату за доставку в розмірі 3 євро для онлайн-замовлень книг вартістю менше ніж 35 євро, щоб вирівняти умови для незалежних книгарень, які намагаються конкурувати з гігантами електронної комерції.

Європейський центральний банк обрав п’ять компаній, серед яких американський технологічний гігант Amazon,  для розробки прототипу цифрового євро.

Реклама: