"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Volvo може продати свій російський бізнес – ЗМІ

Середа, 19 жовтня 2022, 11:10 -

Шведський автовиробник Volvo Group, який з кінця лютого 2022 року припинив випуск вантажівок у РФ, розглядає різні варіанти оптимізації бізнесу у Росії, включаючи повний або частковий його продаж.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на представника компанії.

"У поточній ситуації Volvo Group не може вести операційну діяльність в Росії, тому було прийнято рішення про адаптацію бізнесу і початок скорочення кількості співробітників", - сказав представник Volvo.

Водночас він зазначив, що говорити про подальшу долю виробничих майданчиків поки що зарано.

Реклама:

Газета з посиланням на неназваного топ-менеджера автозаводу на території СНД повідомила, що Volvo Group надіслала для розгляду пропозицію щодо продажу всього свого бізнесу в Росії. За інформацією джерела, компанія планує укласти угоду до кінця 2022-го або у першому кварталі 2023 року.

У російський бізнес концерну входять заводи зі зварювання та фарбування кабін, завод зі збирання вантажівок у Калузі, який виробляє на 15 тис одиниць техніки щорічно, а також чотири сервісні центри з їх обслуговування в різних містах.

Нагадаємо:

Реклама:

У липні повідомлялось, що автовиробник Volvo Group проведе скорочення співробітників у РФ протягом року - компанія виробляла вантажівки на заводі у Калузі, який зараз перебуває у простої.

У лютому шведський автовиробник Volvo оголосив, що припиняє виробництво та продаж автомобілів в РФ.

Економічна правда

Реклама: