Нідерландська Prosus продала російський сервіс оголошень Avito місцевому інвестору

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 19:25 -

Нідерландська компанія Prosus продала російський сервіс оголошень Avito компанії Kismet Capital Group колишнього гендиректора "Мегафона" Івана Тавріна за 151 млрд рублів.

Про це йдеться у заяві Prosus.

Prosus уклав угоду про продаж своєї частки в російському бізнесі оголошень Avito компанії Kismet Capital Group (Kismet) за загальну суму 151 мільярд рублів. Отримано всі відповідні дозвільні органи. Очікується, що закриття відбудеться в жовтні 2022 року.

З моменту оголошення про намір продати Avito 20 травня 2022 року наша мета полягала в тому, щоб управляти продажем бізнесу відповідально та впорядковано. Ми вважаємо, що ця трансакція найкраще досягає цієї мети", - заявили в компанії.

Реклама:

Повідмлення про продаж Avito також оприлюднили на сайті компанії Naspers, яка володіє контрольним пакетом акцій Prosus.

Як пише Forbes Russia, Avito - одна з найбільших компаній російського інтернету.

За словами джерела Forbes, Таврін був претендентом на покупку Avito з моменту оголошення продажу холдингу. Інший співрозмовник Forbes, знайомий із деталями угоди, розповів, що вона знаходиться на фінальній стадії, гендиректором компанії після покупки залишиться Володимир Правдивий.

Реклама:

Нагадаємо:

У травні головний акціонер найбільшого сайту безкоштовних оголошень в Росії Avito – нідерландська компанія Prosus – вирішив вийти з російського бізнесу.

25 березня OLX Group вирішила припинити будь-яку участь у своїй діяльності в Росії. Avito працюватиме як незалежна російська компанія, керована місцевою командою менеджерів та власною радою директорів.

Повідомлялось, що нідерландська компанія Prosus (холдинг Naspers), якій належить Avito, мовчить про масові оголошення про строкову службу в російській армії на їх майданчику.

Компанія також заявляла, що відмовляється виходити з Росії.

Економічна правда

Реклама: