В Україні арештували корпоративні права і товари мережі магазинів парфумерії Brocard

Четвер, 8 вересня 2022, 12:40 -
 

В Україні арештували корпоративні права двох компаній на суму 881 тис грн, понад 700 тис одиниць продукції та кошти, які знаходяться на банківських рахунках, у розмірі понад 420 млн грн - за даними ЕП, йдеться про мережу магазинів парфумерії Brocard, яка належить власниці російської мережі "Л’Этуаль" росіянці Тетяні Володіній.

Про це повідомили у Бюро економічної безпеки.

Як заявляють в БЕБ, ці компанії через підконтрольні офшорні підприємства та компанію з Росії, згідно з структурою власності, належать відомій російській бізнесвумен. 

Основний вид діяльності цих компаній - імпорт косметичних засобів та парфумів, які в подальшому реалізуються гуртом та в роздріб через мережу магазинів та Інтернет.

Реклама:

За даними ЕП, йдеться про мережу магазинів парфумерії Brocard, яка належить власниці російської мережі "Л’Этуаль" росіянці Тетяні Володіній.

"Аналітики Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ встановили порушення службовими особами цих товариств вимог податкового, валютного та іншого законодавства України. 

Службові особи компанії, що здійснювала гуртовий та роздрібний продаж продукції, реєстрували податкові накладні занижуючи ціну продажу товару, та не відображали у податковій та фінансовій звітності фактичних обсягів реалізації продукції. Таким чином умисно ухилилися від сплати податку на додану вартість на 33 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Підкреслюється, що співробітники роздрібного продавця сформували штучний податковий кредит, за рекламні послуги, від згаданого пов’язаного суб’єкта господарювання. Це призвело до заниження суми податкового зобов’язання з ПДВ на 17,8 млн грн.

Загальна сума податків, що не надійшла до державного бюджету від діяльності підприємств, становить понад 50 млн грн, наголошують в БЕБ.

Детективи БЕБ провели санкціоновані обшуки офісних та складських приміщень компаній та вилучили необліковані товарно-матеріальні цінності у кількості понад 700 тис одиниць.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень: умисне ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України) здійснюється детективами ГП детективів БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що суд наклав арешт на 100% коропоративних прав ТОВ "Брокард-Україна", які належать кіпрській компанії Інденон Холдинг Лімітед, а через неї - власниці російської мережі "Л’Этуаль" росіянці Тетяні Володіній.

Повідомлялось, що французький холдинг Philippe Benacin придбав 100% акцій двух провідних українських компаній, що працюють у косметично-парфумерній сфері: "Брокард-Україна" та "Егзагон".

З 2010 року Brocard Ukraine належав офшорному кіпрському холдингу з російськими власниками, а кінцевим бенефіціаром компанії була власниця російської мережі Л’Этуаль Тетяна Володіна.

Філіп Бенасін, співвласник і засновник холдингу, також є співвласником, головою та головним виконавчим директор Interparfums – потужного гравця на міжнародному ринку косметики та парфумерії. 

На 1 січня 2022 року мережа нараховувала майже 100 магазинів у 26 містах України. Штат компанії становив 1808 осіб.

Антимонопольний комітет заявив, що не надавав дозвіл французькому косметичному холдингу Philippe Benacin на купівлю 100% двох українських компаній, що працюють у косметично-парфумерній сфері: ТОВ "Брокард-Україна" та "Егзагон".

Економічна правда

Реклама: