Суд арештував корпоративні права на мережу магазинів парфумерії Brocard

П'ятниця, 1 липня 2022, 18:19 -

Суд наклав арешт на 100% коропоративних прав ТОВ "Брокард-Україна", які належать кіпрській компанії Інденон Холдинг Лімітед, а через неї - власниці російської мережі "Л’Этуаль" росіянці Тетяні Володіній.

Про це пише Liga.net із посиланням на увалу Подільського райсуду Києва від 18 травня.

Видання звернуло на це увагу після того, як до судового реєстру відкрили публічний доступ.

Зазначається, що арешт наклали у межах кримінального провадження про привласнення майна (ч. 5 ст. 191 КК) та фінансування агресії проти України (ч. 2 ст. 110-2 КК).

Реклама:

Суд заборонив Володіній та її представникам відчужувати корпоративні права на "Брокард-Україна", але на початку червня Brocard розіслав партнерам повідомлення про зміну власника - компанію продали парфумерному холдингу Philippe Benacin Holding (як з'ясувалося згодом - без дозволу Антимонопольного комітету)", - пише Liga.net.

Адвокати компанії просили суд скасувати арешт майна з огляду на те, що кінцевим бенефіціарним власником компанії став громадянин Франції Філіп Бенасін.

При цьому, суд задовольнив "Брокард-Україна" лише частково.

Реклама:

Наголошується, що арешт залишається чинним, як і заборона вчиняти будь-які дії, пов'язані з проведенням державної реєстрації права власності на корпоративні права компанії. Водночас компанії дозволили змінити директора та місцеперебування юридичної особи.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що французький холдинг Philippe Benacin придбав 100% акцій двух провідних українських компаній, що працюють у косметично-парфумерній сфері: "Брокард-Україна" та "Егзагон".

З 2010 року Brocard Ukraine належав офшорному кіпрському холдингу з російськими власниками, а кінцевим бенефіціаром компанії була власниця російської мережі Л’Этуаль Тетяна Володіна.

Філіп Бенасін, співвласник і засновник холдингу, також є співвласником, головою та головним виконавчим директор Interparfums – потужного гравця на міжнародному ринку косметики та парфумерії. 

На 1 січня 2022 року мережа нараховувала майже 100 магазинів у 26 містах України. Штат компанії становив 1808 осіб.

Антимонопольний комітет заявив, що не надавав дозвіл французькому косметичному холдингу Philippe Benacin на купівлю 100% двох українських компаній, що працюють у косметично-парфумерній сфері: ТОВ "Брокард-Україна" та "Егзагон".

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: