Німеччина планує оголосити пакет допомоги для домогосподарств на майже 40 мільярдів євро

Неділя, 4 вересня 2022, 12:25 -
 
getty images

Коаліція канцлера Олафа Шольца затвердила план допомоги на майже 40 млрд євро, щоб допомогти мільйонам домогосподарств впоратися зі стрімким зростанням цін на електроенергію.

Про це повідомляє Bloomberg.

Фінансова допомога розрахована цьогорічний опалювальний сезон та додатково формуватиметься внаслідок внесків регіональних урядів. 

За словами представника уряду, стрімке зростання цін на електроенергію спричинило найсуворішу енергетичну кризу в Європі за останні десятиліття.

Реклама:

Після того як РФ повністю припинила постачання газу "Північним потоком", уряд Німеччини активував другий етап свого трирівневого плану надзвичайних ситуацій у сфері газу та розглядає можливість пом’якшення кількох своїх основних енергетичних та екологічних стратегій, що дозволить  продовжити життєвий цикл атомних і вугільних електростанцій.

Нагадаємо:

Віцеканцлер, міністр у справах економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек назвав ситуацію із забезпеченням газу в країні "серйозною".

Реклама:

Російський "Газпром" оголосив, що зупиняє експлуатацію ще однієї турбіни Siemens, поставки "Північним потоком-1" з 27 липня будуть не більше 33 млн кубів на добу. Через це котирування блакитного палива зросли до близько 1900 доларів за тисячу кубометрів – на понад 10% за добу.

Після технічного обслуговування "Північного потоку-1" минулого тижня знову почалися постачання газу німецько-російським газопроводом, але на рівні 40% від заявленої потужності. У ЄС допускали, що постачання не відновляться.

Представники країн ЄС в загальних рисах погодили план Єврокомісії щодо скорочення споживання газу, але буде низка винятків.

Реклама: