Нафта дорожчає після несподіваного скорочення запасів у США

Середа, 28 вересня 2022, 18:50 -


Інновації в дії

Ціни на нафту зросли в середу після несподіваного скорочення запасів нафти та пального в США, переваживши тиск на зниження від тривалого зміцнення долара США.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Станом на 11:05 EST (Північноамериканський східний час - ред) ф’ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 2,33 долара, або на 2,7%, до 88,60 доларів за барель.

Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) подорожчали на 2,60 долара, або на 3,3%, до 81,10 долара за барель.

Причини подорожчання нафти

Запаси сирої нафти в США впали на 215 тис барелів за останній тиждень, тоді як запаси бензину скоротилися на 2,4 мільйона барелів, а запаси дистилятів - на 2,9 мільйона барелів, оскільки нафтопереробна діяльність знизилася після кількох збоїв.

Поставки продукції зросли за останній тиждень, оскільки попит відновився після кількох тижнів зниження.

Активність нафтопереробки знизилася, але нафтопереробні заводи все ще працюють на 90,6% загальної потужності в Сполучених Штатах, що є найвищим показником для цієї пори року з 2014 року, як на внутрішньому, так і на експортному попиті", - пише агентство.

Згідно з даними уряду США, через ураган "Іен" у Мексиканській затоці було припинено видобуток близько 190 000 барелів нафти на день, або 11% від загального обсягу в Перській затоці.

Оптові ціни на бензин також зросли в Сполучених Штатах після закриття нафтопереробних заводів на Середньому Заході та Західному узбережжі.

У вівторок Goldman Sachs знизив свій прогноз цін на нафту на 2023 рік через очікування зниження попиту та зміцнення долара США.

Нагадаємо:

Ціни на нафту впали більш ніж на 1% у середу під тиском зміцнення долара та будівництва сховищ сирої нафти, які компенсували підтримку цін скороченням видобутку в США, викликаного ураганом "Іен".

Економічна правда