У Раді пропонують приєднати Магістральні газопроводи України до ОГТСУ

П'ятниця, 23 вересня 2022, 18:31 -

У Верховній Раді пропонують приєднати АТ "Магістральні газопроводи України" до ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" (ОГТСУ).

Відповідний проєкт закону №8068 з'явився на сайті парламенту.

"Законопроєкт розроблено для правової регламентації одноразової спеціальної процедури приєднання АТ "Магістральні газопроводи України" до ТОВ "Оператор ГТС України" та спрямований на усунення складної дворівневої системи управління підприємствами газотранспортної системи України", – пояснюють автори ініціативи.

Процедура приєднання передбачає припинення діяльності "МГУ" із переданням ним згідно з передавальним актом усього свого майна, всіх прав та обов'язків ОГТСУ.

Реклама:

За результатами процедури приєднання право власності на 100% частку у статутному капіталі ОГТСУ переходить до держави.

Під час створення "Магістральні газопроводи України" передбачалося, що ця компанія стане оператором ГТС України. Водночас у процесі анбандлінгу НАК "Нафтогаз України" було створено ОГТС України, якому і було передано функції "Укртрансгазу" з управління ГТС.

Оператор ГТС України було передано у власність МГУ.

Реклама:

Нагадуємо:

Новим директором Оператора ГТС України став Павел Юзеф Станчак, він замінив на посаді звільненого напередодні Сергія Макогона.

Наглядова рада "Магістральних газопроводів України" у п'ятницю, 16 вересня, припинила повноваження гендиректора Оператора ГТС України Сергія Макогона. 



Реклама: