"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд вирішив забрати у компанії Коломойського право експлуатувати аеропорт Дніпра

П'ятниця, 16 вересня 2022, 20:15 -

Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії "Галтера" Ігоря Коломойського право експлуатації Дніпропетровського аеропорту.

Про це повідомив у Telegram мер Дніпра Борис Філатов.

"Офіційно підтверджую, що сьогодні Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії Коломойського право експлуатації Дніпропетровського аеропорту. Позивачем виступила міська рада Дніпра. Третя особа – НАБУ", - заявив Філатов.

За його словами, Кабмін, РНБО і Державіаслужба тривалий час не надто переймалися цим питанням.

Реклама:

"Більше десяти років нікого не цікавив факт, що, використовуючи аеропорт мільйонного міста, Коломойський монополізує повітряний простір. Що дніпрян просто відверто грабують позамежними цінами на авіаквитки.

Що державний майновий комплекс використовується у приватних інтересах", - написав Філатов.

Він констатував, що через російські ракетні обстріли "аеропорт зараз зруйнований".

Реклама:

"Так, війна буде ще довго. Але настане час, коли дніпряни літатимуть вільно до Європи. Лоукостами", - резюмував мер Дніпра.

Співрозмовник Forbes у НАБУ підтвердив таке рішення суду.

"Очевидно, що у компанії Коломойського буде можливість оскаржити це рішення", - пише видання.

У 2009 році Фонд держмайна продав 94,572% акцій авіакомпанії "Дніпроавіа" ТОВ "Галтера". У результаті авіакомпанією через "Галтеру" володіє група "Приват" Коломойського, зазначає "Інтерфакс-Україна".

"Літаки "Дніпроавіа" пізніше було передано авіакомпанії Windrose ("Роза Вітрів", Київ), яка здійснювала більшу частину польотів в аеропорту.

Раніше у 2020 році Північний апеляційний господарський суд відмовив ФДМУ у задоволенні його позову до ТОВ "Галтера" про розірвання договору купівлі-продажу 94,6% акцій авіакомпанії "Дніпроавіа" від 28 серпня 2009 року", - нагадує видання.

Нагадуємо:

У березні 2022 року повідомлялось, що російські окупанти атакували аеропорт "Дніпро" та знищили злітно-посадкову смугу, летовище зазнало масштабних руйнувань.

Наприкінці 2021 року почалися роботи з будівництва злітно-посадкової смуги, перону та руліжних доріжок в аеропорту Дніпра. Після завершення робіт летовище могло би приймати більші літаки, зокрема Boeing 777 і Airbus A330. 

Міжнародний аеропорт є одним з найбільших в Україні, за першу половину 2021 року пасажирообіг становив 111,8 тис. пасажирів.

Економічна правда

Реклама: