"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна підписала угоду про призупинення виплат за зовнішнім боргом

Середа, 14 вересня 2022, 20:23 -

Україна підписала меморандум про взаєморозуміння щодо призупинення виплат за зовнішнім боргом з міжнародними партнерами у G7 та Паризькому клубі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Меморандум щодо призупинення виплат за державним та гарантованим державою боргом підписав міністр фінансів Сергій Марченко з групою офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу.

Угода була укладена як продовження оголошеного 20 липня групою офіційних кредиторів України наміру призупинити виплати основної суми та відсотків за двосторонніми боргами з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року з можливістю продовження призупинення на додатковий рік.

Реклама:

Країни-кредитори підтримали такий крок, аби дозволити українському уряду збільшити соціальні видатки, витрати на охорону здоров’я та підтримку економіки в умовах війни.

Меморандум підписали представники урядів Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії та США. 

Загальна сума боргу, що покривається цим Меморандумом становить приблизно 3,1 мільярди доларів.

Реклама:

Зазначається, що група офіційних кредиторів України привітала реформи, здійснені Україною задля подолання економічних і фінансових наслідків війни. Крім того, ця група закликала всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів швидко досягти згоди з Україною щодо призупинення виплат за боргом.

Нагадуємо

У середу, 10 серпня, Україна отримала необхідні згоди від власників євробондів щодо реструктуризації суверенного боргу – відтермінування виплат і термінів погашення за ними на два роки.

Вслід за цим кредитори двох державних компаній, Укравтодор та Укренерго, також погодилися на відтермінування виплат за боргом на аналогічних умовах.

Детальніше про них читайте за посиланням.

Натомість "Нафтогаз" досі не може домовитися з кредиторами. Компанії вдалося досягти згоди лише за одним випуском єврооблігацій з трьох.

 

Реклама: