Фонд гарантування продовжив прийняття заявок від претендентів на "Банк Січ": причина

Понеділок, 12 вересня 2022, 20:52 -

Фонд гарантування вкладів повторно продовжив строки конкурсу з пошуку інвесторів на виведення "Банку Січ" з ринку: не всі встигли подати заявки.

Про це повідомила пресслужба Фонду, поінформовані співрозмовники ЕП.

Так, строк подання попередньо кваліфікованими інвесторами конкурсних пропозицій на участь у виведенні з ринку банку продовжено до 19 вересня включно. Також продовжено можливість для інших зацікавлених інвесторів подати заявку на допуск до участі у відкритому конкурсі до 12 вересня.

"Таке рішення було прийняте на прохання одного з зацікавлених інвесторів та з урахуванням виявленого інтересу з боку інших потенційних учасників відкритого конкурсу", – йдеться у повідомленні ФГВ.

Реклама:

За даними ЕП, Фонд отримав прийшов лише один пакет документів від одного учасника конкурсу у попередньо встановлений термін. Цим учасником був один із українських комерційних банків, при цьому від київської влади Фонд не отримав повний пакет документи. Раніше повідомлялося, що столиця хоче інвестувати в "Банк Січ" для створення на його базі Муніципального банку Києва.

Як повідомляв Forbes Україна, активами "Банку Січ" зацікавилися пʼять покупців: Акордбанк Данила, РВС Банк, Таскомбанк, "Укрпошта" та Київська міськадміністрація.

За новими термінами переможця конкурсу Фонд визначить до 23 вересня.

Реклама:

Читайте більше про те, чому "Січ" йде з банківського ринку, у статті: Мінус один. Чому ліквідують банк "Січ" і чи будуть наступні

Нагадуємо:

Київ планує створити Муніципальний банк міста та подати заявку на виведення з ринку збанкрутілого "Банку Січ".

Правління Нацбанку 9 серпня віднесло "Банк Січ" до категорії неплатоспроможних – банк не виконав вчасно свої зобов’язання перед регулятором за кредитами рефінансу через брак коштів.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав виведення "Банку Січ" з ринку та ввів у нього тимчасову адміністрацію.

Реклама: