У пʼятницю з українських портів вийдуть ще три судна з зерном

Четвер, 4 серпня 2022, 21:44 -

У пʼятницю, 5 серпня, ще три судна відправляться з українських чорноморських портів для вивезення продовольчих вантажів, зокрема зерна.

Про це міністр оборони Туреччини Хулусі Акар розповів у четвер ввечері, пише турецька служба CNN.

"В результаті напруженої роботи Координаційного центру завтра (5 серпня - ЕП) в рамках відвантаження зерна з портів України планується відправитися 3 судна. Крім того, після перевірки очікується рух в Україну порожнього судна зі Стамбулу", – заявив Акар.

Акар також повідомив, що порожнє судно, як очікується, попрямує до України після огляду в Стамбулі. 

Реклама:

Зауважимо, що десять суден в портах "Одеса" та "Чорноморськ" вже завантажені зерном і готові до відправлення.

Доповнено: Міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що судна відправляться у пʼятницю в проміжок з 5 до 8 години ранку. Два судна вийдуть з порту "Чорноморськ", а одне – з Одеського. Після цього буде сформований караван, який разом з керівним судном вирушить до портів призначення.

На борту трьох балкерів NAVI STAR, ROJEN та POLARNET сукупно більше 50 тисяч тонн української кукурудзи.

Реклама:

Рекомендуємо почитати: Порти знову запрацюють. Що підписали в Стамбулі та як тепер Україна буде вивозити зерно?

Нагадуємо

Представники України, Туреччини, ООН та Росії у Спільному координаційному центрі завершили інспекцію першого судна із зерном, що вийшло з України 1 серпня.

Після огляду судно повинне доставити вантаж із 26 тисячами тонн кукурудзи до порту Триполі у Лівані.

1 серпня вранці міністр інфраструктури України повідомив, що з Одеси відчалило судно RAZONI під прапором Сьєрра-Леоне з 26 тис. тонн української кукурудзи.

Це вперше від початку повномасштабного російського вторгнення зерновоз вирушив з одеського порту. Це стало можливо завдяки досягнутим у Стамбулі домовленостям за посередництва Туреччини і ООН.

Реклама: